Share

In Heerlen, nabij de Duitse grens, ligt een logistieke hotspot voor de farma-industrie. DocMorris, de grootste online-apotheek in Europa, huurt vlakbij het drielandenpunt Nederland-België-Duitsland een site van Montea sinds 2015. Dagelijks levert DocMorris vanuit haar DC in Heerlen ruim 30.000 pakketten.

Door de exponentiële groei van DocMorris had dit e-commerce bedrijf een sterke behoefte aan uitbreiding. Als pionier en innoverende speler in de online farma zocht DocMorris een sterke partner voor deze uitbreiding.

Foto uitbreiding

Het bestaande magazijn werd uitgebreid met bijna 20.000 m² opslagruimte. Zowel het bestaande magazijn als de uitbreiding voldoen aan de strengste normen die vereist zijn voor de opslag van farmaceutische goederen. Medicijnen moeten bijvoorbeeld op een constante temperatuur worden gehouden. Montea voorziet een geconditioneerd gebouw waar het niet te warm of te koud wordt.

Montea zorgde voor de verdrievoudiging van de opslagruimte en heeft een aangename werkomgeving gecreëerd voor het team van honderden medewerkers. Met deze uitbreiding wordt voor enkele honderden extra medewerkers werkgelegenheid gecreëerd. Montea is zeer content dat ze samen met DocMorris een toekomstbestendig gebouw hebben ontwikkeld welke zal bijdragen aan de ambitieuze groei van DocMorris.

Deze ontwikkeling in het Zuid-Limburgse Heerlen bewijst dat de provincie Limburg als innovatieve logistieke hotspot volop in ontwikkeling is en groeit. Een strategische logistieke locatie met een uitstekende multimodale ontsluiting.

Contact Nederland
Team MDG
Martine de Groene
Asset & Property Manager Netherlands